Bildtexter längst ner till höger på din skärm! (Helskärm)
Familjen Nobbio-Cassini har odlat taggiasca-oliver i generationer. Gården ligger några kilometer upp i bergen från hembyn Apricale i västra Ligurien på en höjd av 500 meter över havet.
Apricale Olio di Oliva är kallpressad, helt utan tillsatser och handplockad. Det är en så kallad mono cultivar, vilket innebär att den bara är tillverkad på en olivsort - Taggiasca.
Den är rik på smak och aromer samt antioxidanter och polyfenoler. Den har självklart låg syrehalt som ett bevis på hög kvalitet. Mild och aromatisk med en elegant rund smak vilket är typiskt för regionen.
(inlagd mars 2016 för 2015-16 års skörd)
CG Johnson 21.03.2016 10:12
Vilken fantastisk sida!! Och Birger påstår att han gjort den själv ...
God olivolja!
Senaste kommentarer
20.03 | 09:21
19.03 | 16:36
Jag är intresserad Hälsar Ingalill ingalillkarlsson88...
09.01 | 12:12
Kommentarsfält: Anmäl till OLIVPLOCK 2022
22.12 | 11:45
GOD JUL + GOTT NYTT ÅR! Använd gärna Kommentarsfältet ...