Ital. Olivolja + Resor

Apricale Olivgård mm 2016

Ivrigt skördearbete
Ivrigt skördearbete
Birger handplockar oliver
Birger handplockar oliver
Oliver i september
Oliver i september
Paolo berättar för Pelle
Paolo berättar för Pelle
Olivgårdens restaurang vid piazzan, a ciassa
med Matteo, kock och pappa Paolo
Olivgårdens restaurang vid piazzan, a ciassa med Matteo, kock och pappa Paolo
Carpaccio på kalv
Carpaccio på kalv
Pesto mortlas
Pesto mortlas
Vilda örter/blommor
Vilda örter/blommor
Äppelrecept på t-shirt
Äppelrecept på t-shirt
Receptets äpplen med Apricale olivolja
Foto: Joel Wåreus
Receptets äpplen med Apricale olivolja Foto: Joel Wåreus
Keramiker Birgitta Watz
Keramiker Birgitta Watz
Kopp med glasyr av olivoljekärnor -
design B Watz
Kopp med glasyr av olivoljekärnor - design B Watz
Flaskor och dunkar med Apricale olivolja
Flaskor och dunkar med Apricale olivolja
Medeltidsmarknaden i Leksand  27 - 29 maj
Välkommen!
Medeltidsmarknaden i Leksand 27 - 29 maj Välkommen!
Olivträdets livskraft!
Olivträdets livskraft!
Sanremoområdet med Apricale
Sanremoområdet med Apricale
Gågatan i Sanremo
Gågatan i Sanremo
Bedårande vy över Apricale
Bedårande vy över Apricale
En av de charmiga gränderna 
(obs! bilfritt i hela stan)
En av de charmiga gränderna (obs! bilfritt i hela stan)
Ängarna runt Apricale
Ängarna runt Apricale
Vilda ängsblommor
Vilda ängsblommor
Jag längtar till Italien ...
Jag längtar till Italien ...
Apricale citron genomskuren
Apricale citron genomskuren
Vinrankor vid olivgård
Vinrankor vid olivgård
1. Olivgårdar
2. Plockning; hela familjen är med!
3. Högtidsstunden; de första dropparna
1. Olivgårdar 2. Plockning; hela familjen är med! 3. Högtidsstunden; de första dropparna
Kontakta Birger 070-345 7900
olivolja@birgero.se
Stockholm Leksand
Kontakta Birger 070-345 7900 olivolja@birgero.se Stockholm Leksand

Bildtexter längst ner till höger på din skärm! (Helskärm)

Familjen Nobbio-Cassini har odlat taggiasca-oliver i generationer. Gården ligger några kilometer upp i bergen från hembyn Apricale i västra Ligurien på en höjd av 500 meter över havet.

Apricale Olio di Oliva är kallpressad, helt utan tillsatser och handplockad. Det är en så kallad mono cultivar, vilket innebär att den bara är tillverkad på en olivsort - Taggiasca.

Den är rik på smak och aromer samt antioxidanter och polyfenoler. Den har självklart låg syrehalt som ett bevis på hög kvalitet. Mild och aromatisk med en elegant rund smak vilket är typiskt för regionen.

(inlagd mars 2016 för 2015-16 års skörd)

CG Johnson 21.03.2016 10:12

Vilken fantastisk sida!! Och Birger påstår att han gjort den själv ...
God olivolja!

Senaste kommentarer

20.03 | 09:21

19.03 | 16:36

Jag är intresserad Hälsar Ingalill ingalillkarlsson88...

09.01 | 12:12

Kommentarsfält: Anmäl till OLIVPLOCK 2022

22.12 | 11:45

GOD JUL + GOTT NYTT ÅR! Använd gärna Kommentarsfältet ...